17 Kasım 2009 Salı

Hac Mevsimi Geldi



Hac ibadeti hem beden, hem de mal ile yapılan islamın 5 şartından sonuncusudur. İnsan ömrü boyunca şartları tutuyorsa 1 kez hac etmek durumundadır. Farzdır. Bana kalırsa her ibadet gibi insana değişik hazlar veren bir duygudur hac. Resulullah (s.a.v.)'ın ibadet edip, ayak bastığı, savaşıp islamiyeti yaydığı topraklarda bulunmak, onun kokusunu hissedebilmek mükemmel bir duygudur. Ve oralara giden kullara da bir lütuftur. Cenab-ı Hak hepimize oralara gidip ibadet etmeyi, Kabeyi tavaf ederken günahlarımızdan da bir bir arınmayı nasip etsin inşallah. Gidenlerinde Allah yollarını açık, Haclarını kabul etsin.
Büyüklerimiz oralara gençken gitmek gerektiğinden bahsederler sık sık. Benim anneannem 2 kez gitti o topraklara Allah kabul etsin. Ama hep keşke gençken de gidebilseydim dedi ve yine de şükretti gidebildiğine.
Kanal 7'de program yapan Mustafa Karataş Hocam, programına Yaşar Alptekin'i konuk ettiği bir gün aralarında şöyle bir söyleşi geçmişti: ''Kişi Hacca hangi yaşta giderse gitsin 'keşke daha önce buralara gelseydim' dermiş''.
Allah bizlere de en kısa zamanda o kutsal topraklara gitmeyi nasip etsin sevgili dostlar...
Allah'a emanet olun..

Günün Ayeti : Şüphesiz, Safa ile Merve Allah'ın sembollerindendir. Onun için her kim Hac veya Umre niyetiyle Ka'be'yi ziyaret ederse, tavafı bunlarla yapmasında ona bir günah yoktur. Her kim de gönlünden koparak bir hayır işlerse, şüphesiz Allah, mükafatını veren ve her şeyi bilendir. (Bakara 158)

Günün Hadisi : Ümmü Seleme (radıyallahu anhâ) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalatu vesselâm) buyurdular ki: "Kim, hacc veya umre için Mescid-i Aksa'dan Mescid-i Haram'a (kadar) ihrâma girerse, geçmiş ve gelecek bütün günahları affedilir veya cennet kendisine vâzcib olur."
(Ebu Dâvud, Menâsik 9, (1741), İbnu Mâce, Menâsik 49, (3001-3002).

2 yorum:

  1. Amin inşallah hepimize nasip olur o mübarek toprakları görmek. Allah hayırlı etsin bloğunuzu..

    YanıtlaSil
  2. Amiiinn teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.

    YanıtlaSil