24 Kasım 2009 Salı

Namaz: En önemli ibadetimiz..

Namaz, her zaman, her koşulda, her ortamda önce namaz. Namaz dinin direği, mü'minin miracıdır. İbadetlerin en güzelidir. Rabbin karşısına günde beş kez çıkabilme durumudur. Hele de huşu içerisinde, sadece Yaratıcıyı, Efendimiz(s.a.v.)'i, ahiret hayatını, sıratı düşünerek kılınan bir namaz huzurların, görevini yerine getirebilmişliğin hazzıyla doludur. Mü'mine en büyük huzuru veren şeydir şu fani dünyada.

Namaz, ahirette imandan sonra ilk hesaba çekileceğimz ibadettir. Namaz; Yaratana karşı, onun bize her zaman karşılıksız verdiği nimetlere karşı, yapmamız gereken bir şükür, bir teşekkürdür adeta.

Zamanın gençleri nedense namaz kılmayı bir utanç duygusu olarak düşünüyorlar. 'Namaz kılıyorum' kelimesini nedense telaffuz edemiyorlar. Ya da 'şimdi dışardayım, arkadaşlarla sohbetteyim, akşama kaza ederim' diyorlar. Peki o akşam ya hiç gelmezse o zaman ne yaparız, nasıl hesap veririz gündelik işlerimiz arasında Rabbimize zaman ayıramadığımızı.

Eğlence, müzik, dans gibi sadece nefsin arzusu olan, ahiretteyse bize günah ve ızdırap olarak geri dönecek olan eylemler arasında neden namazımıza, bize ahirette belki de cennete girmemize sebep olacak en büyük ibadete, neden zaman ayıramayız. Bu kadar mı nefsimizin, zevkimizin, şeytanın kölesi olduk. Sözde modern çağ dediğimiz Avrupa standartlarına uygun yaşam anlayışı bu mudur sizce?

Yakınlarımızdaki gençlere, namazla ilgili kitaplar hediye ederek, onlara namazın gerekliliğini anlatarak işe başlayalım. Unutmayalım ki müslüman sadece kendini düşünmez. Ve hiç bir zaman utanmayalım namaz kılmaktan. Her daim, her koşulda, her ortamda kılalım namazlarımızı, çıkalım Rabbimizin huzuruna.

Namazla nurlanmış nice günlere...
( namazla ilgili tavsiye edebileceğim kitaplar: Kıl Beni Ey Namaz ( Senai Demirci), Namazla Yeniden Doğdum( Yaşar Alptekin), Sabah Namazına Nasıl Kalkılır?(Cemil Tokpınar), Namaz Aşıkları(Ali BAlkan), Git, Secde Et ve Ağla( A.Mahir Pekşen), Namazı Yaşayanlar(Said Demirtaş)

Günün Ayeti: "Hele o namaza devam eden kullarıma bak...İşte bunlara yarın büyük bir mükafat vereceğim.'' (Nisa 4/962)

Günün Hadisi: ''İşte bu iki namaz (sabah ve yatsı) münafıklara en ağır gelen namazdır. Bunlarda ne kadar çok ecir ve sevap olduğunu bilseydiniz diz üstü, emekleyerek de olsa namaza gelirdiniz.''(Ebu Davut,Salat 47)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder