10 Aralık 2009 Perşembe

Hayırlı Cumalar...

Cuma mü'minin bayramıdır. Bunu hepimiz biliyoruz. Peki cuma günü ve gecesi Allah rızası için yapılacak ibadetler, dualar nelerdir bunu biliyor muyuz?

Cuma günü gusl abdesti almak, güzel koku sürünüp temiz kıyafetler giymek, tınak ve saç kesmek sünnettir.
İslam Alimleri cumayı perşembeden karşılamak gerektiğini söylemektedirler. Perşembe ikindi namazından sonra istiğfar çekmek, gece de Kur'an-ı Kerim ve Yasin suresi okumak çok sevaptır.

Cuma günü sadaka vermek, çocukları sevindirmek çok sevaptır. Ayrıca bugün içerisine gizlenmiş bir dua saati vardır ki bu saati yakalayabilmek için sürekli ibadet ve dua etmek gerekir.

Ayrıca bu gün Peygamber Efendimize (s.a.v.) bol bol salevat-ı şerife okumalıdır. Bir hadis-i şerifde buyuruluyor ki: ''Cuma günü 80 salevat-ı şerif okuyanın 80 yıllık günahları affolur.''

Kabristan ziyaretlerinin bugünde yapılması çok mühimdir.

Kişi ikindi namazından sonra seccade üzerinde elinden geldiği kadar: Ya Allah, Ya Rahman, Ya Rahim, Ya Kavi, Ya Kadir sonra da dua etmelidir.

Hepimizin Cuması mübarek olsun sevgili dostlar.. Bu günden gereğince faydalanabilmek dileğiyle...

Günün Ayeti: Ey iman edenler, cuma günü namaz için çağrı yapıldığı zaman, hemen Allah'ı zikretmeye koşun ve alış-verişi bırakın. Eğer bilirseniz, bu sizin için daha hayırlıdır. (CUM'A SURESİ / 9)

Günün Hadisi: Anne babasının kabrini cuma günleri ziyaret edenin günahları affolunur. Haklarını ödemiş olur. (Tirmizi)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder