3 Aralık 2009 Perşembe

Her Şey İçin Bir Gün Çok Geç Olabilir...

Kurban bayramını da bitirdik Allah'ın izniyle. İnsan yaşadıkça nice bayramlar, nice ramazanlar, gelip geçiyor öyle değil mi? Yok bir ay var, yok bir hafta kaldı derken bayram bitti gitti bile. Rabbim herkese sağlıklı bir şekilde, ailesi ve dostlarıyla tekrarlarını nasip etsin inşallah.

İşte değerli dostlar ömür de böyle bir gün gelecek ve bitecek. Sayılı günlerimiz tükenecek. Ömür bitmeden, vakit geçmeden mü'min olmanın şuuruyla yaşamak gerek. Peki ya bunu nasıl yapıcaz? Herşeyden önce haramlardan kaçınarak, farzları, vacipleri, sünnetleri yerine getirerek başarıcaz. Tabi bu arada nefsimizle ve şeytanla da büyük bir mücadeleye giricez. Ama biz ibadetlerimizde ısrarlı davranıp, Rabbimizin emir ve yasaklarına elimizden geldiğince uyarsak şeytanı da nefsimizi de alt ederiz Allah'ın izniyle.

Ne yazık, biz bu dünyaya o kadar kapılmışız ki ahireti düşünemiyoruz bile. Televizyondaki diziler, programlar, dizilerde oynayan kişilerin hayatları, gençlere örnek olma tarzları aslında dinimize göre ne kadar ters, ne kadar yanlış. Avrupaileşme uğruna kültürümüzü, değer yargılarımızı, Rabbimizin emirlerini unutup gidiyoruz. Ahiret hayatını aklımızın ucuna dahi getirmiyoruz. Öyle ki vicdan sahibi bir bir genç, arkadaşına yaptıkları bir yanlış karşısında ''bu yaptığımız günah'' dese karşıdaki cevap hiç düşünmeden şu oluyor: ''Amaannn sen de bir o mu kaldı düşüneceğimiz!!!'' Ne kadar acı değil mi? İşte medyanın, televizyonların gençlerimize yaptığı acı gerçek...

Sözün burasında pek fazla diyecek bir şey yok sevgili dostlar. Rabbim hepimizi şeytanın ve nefsimizin şerrinden korusun...
Selametle...

Günün Ayeti :Her canlı ölümü tadacaktır. Kıyamet günü ecirleriniz size eksiksiz olarak verilecektir. Kim cehennemden uzaklaştırılıp cennete konursa o, gerçekten kurtuluşa ermiştir. Dünya hayatı aldatıcı zevkten başka bir şey değildir. (Al-i İmran /185)

Günün Hadisi: Beş şeyden önce beş şeyin kıymetini biliniz: İhtiyarlık gelmeden önce gençliğin, hastalık gelmeden önce sıhhatin, fakirlik gelmeden önce zenginliğin, dünyada iken ahiretin, ölüm gelmeden önce hayatın... (Aslında bu hadis-i şerif herşeyi özetliyor değil mi?)

1 yorum:

  1. selamün aleykümm..
    ne hoş,ne cici bir sayfa bu böylee..:)
    birbirinden kıymetli bilgiler ve samimiyetiniz ile süslediğiniz sayfanıza bayıldımm..
    emeklerinize,o güzel yüreğinize sağlık..
    takipçiyim bu güzel sayfanın.
    bende bekliyorum sayfama,arzu ederseniz elbette.
    bakii muhabbetle..

    YanıtlaSil